Θάνατος Με Σοκολάτα

14U Ελληνική Εταιρεία Ρούχων Αξεσουάρ συνταγές μαγειρικής παντρεμένες με την μόδα Κάθε εβδομάδα μία συνταγή ζουμερά σοκολατένια Brownies
MIUCCIA είναι το μαύρο καπέλο, που με ευκολία συνδυάσαμε με την συνταγή που σας παρουσιάζουμε, καθώς και τα δύο διακρίνονται για την καλαισθησία τους.
Δείτε το όνομα της συνταγής ¨Θάνατος από Σοκολατα¨… Η ονομασία και μόνο, παραπέμπει σε κάτι σκοτεινό, σε κάτι μαύρο.
Οι ομοιότητες πολλές… Ένα γλυκό που χρησιμοποιεί εκλεκτά υλικά, σοκολάτα πολυτελείας, κακάο σκούρο, μαύρο ρούμι, επιτρέποντας στα αρώματα και στην γεύση να απογειωθούν.
Στην κατασκευή του, είναι ένα εύκολο γλυκό.
Χωρίς να προϋποθέτει πολλές παρασκευές, απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα σκεύος.
Εξίσου καλά υλικά χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε το MIUCCIA.
Ένας μεγάλος ολομέταξος φιόγκος, φτιαγμένος στο χέρι, στολίζει το μαύρο καπέλο με μεγάλο γείσο, απογειώνοντας το ντύσιμό σας με αέρα άλλων εποχών.
Με εύκολο και απροβλημάτιστο τρόπο συνδυάζεται με όλα τα ρούχα σας, χάρη στο βασικό ολόμαυρο χρώμα του.
Ένα αξεσουάρ και ένα γλυκό του πόθου.
Έλκουν τα βλέμματα και τα δύο, το καθ´ενα με τον δικό του τρόπο!
CRG.069-14u-Hellenic-Fashion-Brand-Colorful-Modern-stylish-trendy-hat-paper-cotton-beautiful-Luxury-limited-Style-woman-gift-exclusive-silk-black-bow
CVD.070A-14u-Hellenic-Fashion-Brand-Colorful-Modern-stylish-trendy-hat-paper-cotton-beautiful-Luxury-limited-Style-woman-gift-exclusive-silk-black-bow

Υλικά

◦ 250 γραμ. ανάλατο βούτυρο
◦ 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο ή περισσότερο) σπασμένη σε κομματάκια
◦ 80 γραμ. σκούρο κακάο
◦ 65 γραμ. αλεύρι
◦ 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
◦ 250 γραμ. ζάχαρη
◦ 4 μεγάλα αυγά
◦ Εσάνς βανίλια ή λίγο ρούμι

Εκτέλεση

◦ Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο ταψί 25 εκατοστών
◦ Ρίχνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα σε αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια
◦ Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια ή ρούμι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο
◦ Σε ένα ξεχωριστό μπολ, περνάμε από σουρωτήρι το αλεύρι, το κακάο και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν
◦ Σε ένα πιάτο, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά
◦ Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί
◦ Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε για 25 λεπτά. Το κέντρο του γλυκού πρέπει να μοιάζει σαν άψητο, γιατί εξακολουθεί να ψήνεται και να σφίγγει καθώς κρυώνει
◦ Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο ( το πιο δύσκολο κομμάτι της εκτέλεσης) και μεταφέρουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια
** Μπορείτε να προσθέσετε 150 γρ. καρύδια τεμαχισμένα μαζί με το αλεύρι ή σκορπώντας τα από πάνω από το γλυκό, πριν το βάλετε στο φούρνο για να ψηθεί
**Εξαιρετικά σερβίρεται ζεστό (χαμηλή ένταση στο μικροκυμάτων) μαζί με παγωτό
Καλή απόλαυση 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *