Μιλανέζικη Τιραμισού

14U-Ελληνική-Ετειρεία-Ρούχων-Αξεσουάρ-συνταγές-μαγειρικής-παντρεμένες-με-την-μόδα-Κάθε-ευδομάδα-μία-συνταγή-Μιλανέζικη-Τιραμισού
Η Cosmopolitan καμπαρντίνα είναι μία δημιουργία αντάξια να περπάτησει σε Μιλανέζικη πασαρέλα… Ένα καινοτόμο σχέδιο, εστιασμένο στον υπερβολικό όγκο που προστάζει η φετινή τάση της μόδας, κάνοντάς την να ξεχωρίζει και να κλέβει τις εντυπώσεις.
Δεν θα μπορούσαμε να μην την συνδυάσουμε, με το Μιλανέζικο Τιραμισού.
Μία συνταγή που εντυπωσιάζει με την πρώτη μάτια, κάθε φορά που την μοιραζόμαστε με φίλους και οικογένεια.
Αέρινη, με όγκο, φτιαγμένη με τα καλύτερα υλικα, όπως και η Cosmopolitan.
Χρώματα μπεζ και σαμπανί, εναλλάσσονται σε στρώσεις και στις δύο προτάσεις μας, σε ένα παιχνίδι αισθήσεων.
Ένα κομμάτι τιραμισού ποτέ δεν είναι αρκετό, κρατάμε υπ´όψιν μας ότι η Cosmopolitan με την άνετη εφαρμογή της, θα κρύψει τα περιττά κιλά σας, κάνοντάς την ένα ιδανικό συνδυασμό με το τιραμισού !!!
14U-Ελληνική-Ετειρεία-Ρούχων-Αξεσουάρ-συνταγές-μαγειρικής-παντρεμένες-με-την-μόδα-Κάθε-ευδομάδα-μία-συνταγή-Μιλανέζικη- Τιραμισού
CVD.036-14U-Clothes-Accessories-Hellenic-Brand-High-Qualityoversized-trench-coat-Limited-Edition-elevates-it-to-another-level-Handmade-exclusive-lux-luxurious
CVD.036-14U-Clothes-Accessories-Hellenic-Brand-High-Qualityoversized-trench-coat-Limited-Edition-elevates-it-to-another-level-Handmade-exclusive-lux-luxurious (2)

Υλικά

◦ 1 κούπα κρέμα γάλακτος παγωμένη
◦ 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
◦ 1/8 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλια
◦ 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή κριμ τσιζ
◦ 4 αυγά χωρισμένα ◦ 1/3 κούπας ζάχαρη
◦ 3/4 κούπας καφέ εσπρέσο κρύο
◦ 1/2 κούπας λικέρ Αμαρέτο
◦ 1/4 κούπας λικέρ Καλούα
◦ 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
◦ κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

◦ Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε σαντιγί.
◦ Χτυπήστε χωριστά το τυρί, ν´αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε ένα-ένα τα κροκάδια.
◦ Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια, ν´αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη για να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται.
◦ Στο χτυπημένο μίγμα του τυριού, ρίξτε κι ανακατέψτε πρώτα την σαντιγί και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
◦ Σε ένα μπολ ανακατέψετε τον καφέ με το Αμαρέτο και το Καλούα.
◦ Βουτήξτε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ στα γρήγορα μέσα στο μίγμα του καφέ και στρώστε τον πυθμένα ενός μπολ.
◦ Απλώστε επάνω την μισή κρέμα και πασπαλείστε με άφθονο κακάο.
◦ Βουτήξτε και πάλι ένα, ένα τα σαβουαγιάρ στο μίγμα καφέ, και στρώστε πάνω από την κρέμα.
◦ Αδειάστε την υπόλοιπη κρέμα και στρώστε την επιφάνεια.
◦ Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει.
◦ Στην Ιταλία σερβίρουν το γλυκό με κουτάλα απ´ευθείας στο πιάτο και πασπαλίσουν το κακάο από πάνω.

Καλή Απόλαυση 🙂

**Αν δεν έχετε λικέρ Καλούα μπορείτε να αυξήσετε το λικέρ Αμαρέτο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *