Η Καλύτερη Σάλτσα Ντομάτας

14U Ελληνική Εταιρεία Ρούχων Αξεσουάρ συνταγές μαγειρικής παντρεμένες με την μόδα Κάθε εβδομάδα μία συνταγή Μακαρονάδα Ναπολιτάνα Η Καλύτερη ντοματόσαλτσα του κόσμου
Μπορεί να αναρωτηθείτε, πως μία απλή σάλτσα ντομάτας, ταιριάζει με ένα σικ φόρεμα;
Μήπως είναι η χρωματική παλέτα που τα ενώνει, κάνοντάς τα ταίρι ?
Στην πραγματικότητα δεν είναι… Κοινό τους στοιχείο είναι ο ερωτισμός και η θηλυκότητα, που εκπέμπουν και τα δύο.
Λίγα ταπεινά υλικά, συνθέτουν κάτι κλασικό που αντέχει στον χρόνο, δίνοντάς σας άπειρους συνδυασμούς (με μακαρόνια, σε πίτσα ή σαν ντιπ) και εγκλωβίζοντας τις αισθήσεις σας από την πρώτη μάτια… Όπως το Poissy φόρεμά μας, έτοιμο να σας αποπλανήσει με τον αισθησιακό σχεδιασμό του, σήμερα και για πάντα !!!
CVD.023-14u-clothes-accessories-hellenic-greek-brand-dress-fashion-floral-red-poppies-spring-summer-flowers-good-vibes-style-ladies-beautiful-awesome-all-day-all-night-formal-informal-designer-

Υλικά

◦ 5-6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
◦ 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
◦ 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο βασιλικό
◦ 4 x 400 κουτιά ντοματίνια
◦ ελαιόλαδο
◦ αλατοπίπερ

Εκτέλεση

◦ Κόβουμε το τσίλι στην μέση και στην συνέχεια σε ψιλές φέτες, αφήνοντάς το στην άκρη (μπορούμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια αν επιθυμούμε).
◦ Αποφλοιώνουμε το σκόρδο και αφού το κόψουμε σε ψιλές φέτες, το ρίχνουμε σε μια άνετη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
◦ Το τσιγαρίσουμε σε μέτρια φωτιά για δυό λεπτά και προσθέτουμε το τσίλι και το αλάτι, ανακατεύοντας λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
◦ Προσθέτουμε τις ντομάτες λιώνοντάς τες, μέσα στα καθαρά μας χέρια.
◦ Ρίχνουμε λίγο νερό σε κάθε κουτί και αφού το ανακινήσουμε, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
◦ Μόλις πάρει βράση, χαμηλώσουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε 10 – 15 λεπτά.
◦ Καθώς σιγοβράζει, μαδάμε τα πλυμένα φύλλα του βασιλικού μέσα στην σάλτσα, κρατώντας λίγα για το τέλος.
◦ Όταν πήξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτοντας τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
◦ Σερβίρουμε πάνω από την αγαπημένη μας μακαρονάδα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
**Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1500 γρ. φρέσκιες ντομάτες περασμένες στον χοντρό τρίφτη αντί για κονσέρβες.
**Μπορούμε να την καταψύξουμε σε μερίδες, μέσα σε σακουλάκια κατάψυξης,έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον.
Καλή απόλαυση 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *